Каталог товарів

Корисні поради. Як доглядати за зчепленням?

Категорії

Довговічність зчеплення найбільшою мірою залежить від потужності двигуна та навичок водія. Так, ефективне використання педалі зчеплення дозволяє значно продовжити термін служби цього компонента, а в деяких випадках навіть наполовину. Варто познайомитися з кількома правилами вмілого використання зчеплення, які дозволять вам відкласти безліч відмов зчеплення.

Основна помилка - неправильне встановлення вільного ходу педалі зчеплення.

Як це правильно зробити?

Перевіряється легким натисканням на педаль зчеплення однією рукою. Якщо перший помітний опір відчувається при натисканні на педаль не менше 2 см і не більше 5 см, вважається правильним. Якщо ні, відрегулюйте педаль зчеплення.

Дуже частою причиною виходу з ладу зчеплення є запуск напівмуфти. Водії, яким потрібне вище початкове прискорення, зазвичай практикують цей спосіб торкання з місця.

Однак мало хто знає, що накладки в цьому випадку піддаються високому термічному навантаженню і в крайніх випадках можуть згоріти. У такій ситуації єдине рішення – заміна диска зчеплення.

Прискорене зношування накладок зчеплення також відбувається, коли водій тримає ногу на педалі зчеплення під час руху. На жаль, водії роблять це неодноразово, і дослідження показали, що це відбувається через необґрунтований страх перед раптовим перемиканням передач. Проте дехто вважає педаль зчеплення опорою для лівої ноги. Запевняємо, що педаль зчеплення не для цього! Така поведінка викликає прискорене зношування вичавного підшипника зчеплення, а також його накладок.

Ще одна помилка, на яку слід звернути увагу - поводитись зі зчепленням, як з коробкою передач. Деякі водії з невідомих причин, коли автомобіль рухається повільніше, ніж очікувалося на цій передачі, замість перемикання на знижену передачу, злегка натискають зчеплення.

Така дія не дозволить вам подбати про зчеплення, а призведе тільки до пробуксовки та надзвичайно швидкого зношування накладок зчеплення. Крім того, варто пам'ятати, що навіть невміле перемикання передач викликає більш швидке зношування накладок диска зчеплення.

Здоровий глузд, дотримання кількох правил і трохи навичок дозволять вам подбати про зчеплення і уникнути багатьох дорогих ремонтів.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*