Каталог товарів

Поради автомобілісту взимку

Категорії
Зміст
  1. Комплекс дій для підготовки до зими
  2. Сніг як дуже неприємне явище
  3. Невелика лопатка та трос теж не завадять
  4. Зимові двірники як хіт сезону
  5. Примерзлі колодки
  6. Дотримуйтесь простих правил для зими

Всі автомобілісти знають, що автомобіль потребує постійного догляду та правильної експлуатації. А особливо ретельно стежити за машиною треба взимку. Не секрет, що в цей час автомобіль зазнає величезної кількості впливів потужних негативних факторів. Зараз про все розповімо докладно – читайте нашу статтю до кінця.

Комплекс дій для підготовки до зими

Готуватись до зимового сезону потрібно заздалегідь. Також потрібно наперед проводити комплекс дій для підготовки автомобіля до зимового сезону. Як то кажуть, готуй сани влітку. Нижче ми намагалися довести до вас основні проблеми, з якими можна мати справу взимку, і до вирішення яких можна підготуватися заздалегідь.

Сніг як дуже неприємне явище

Дуже ймовірно, що взимку іноді буде йти сніг. А сніг дуже неприємне явище для будь-якого автомобіліста. Якщо автомобіль стоїть не в гаражі, а на відкритому повітрі, то є великий шанс вранці виявити свій автомобіль заваленим снігом. Для очищення машини від снігу добре зберігати в багажнику спеціальну щітку. Краще – щітку із ручкою. Якщо машина досить висока, потрібно придбати щітку з довгою або телескопічною ручкою. Ворс щітки повинен бути не надто довгим та жорстким.

Невелика лопатка та трос теж не завадять

Взимку можна застрягти в снігу, причому, не тільки десь на приміській дорозі, а й прямо в місті, наприклад, у своєму дворі. До цієї ситуації також слід готуватися заздалегідь. Тобто треба мати у багажнику невелику лопатку. Зараз виробляють велику різноманітність спеціальних складних лопат для автомобілістів. У дорозі всяке буває, може, навіть викопувати доведеться не свою машину, а застряглу машину якогось бідолахи, який забув свою лопату. До речі, там, у багажнику, краще завжди тримати ще й трос. Останні зими посилюють скрутні ситуації частими відлигами. На дорозі постійна сльота, що підтанула,  та сніг, змішані з брудом. Від зустрічних машин він летить у лобове скло і псує видимість. Тому так важливо постійно перевіряти наявність склоочисної рідини в ємності.

Зимові двірники як хіт сезону

Рекомендується поставити зимові двірники, вони краще за літні зчищають зі скла бруд. Перед посадкою в автомобіль сніг із підошв взуття обов'язково зчищається. Підталий сніг робить підошви слизькими, і з'являється шанс, що нога може зісковзнути з педалі.

Примерзлі колодки

Буває взимку наступна ситуація - двері зранку нормально відчинилися, машина без проблем завелася, водій тисне на газ. А машина замість того, щоб рушити з місця, глухне. Тут проблема полягає в тому, що ввечері водій поставив машину на ручне гальмо, а вночі вдарив мороз. Колодки примерзли, і машина не може рушити з місця.

Дотримуйтесь простих правил для зими

  1. Краще залишати машину в режимі паркування. Якщо є шанс, що машина покотиться під час простою, під колесо потрібно щось підкласти.
  2. Акумулятор потрібно заряджати раз на два місяці, тоді він буде стабільно та надійно працювати. В іншому випадку він почне втрачати стійкість до зміни погодних умов.
  3. Мінімум раз на три місяці, навіть узимку, повинен працювати кондиціонер, хоча б 15-20 хвилин. Це гарантує, що гумові ущільнювачі не розгерметизуються.
  4. Автомобіль потрібно захищати від солі, якою взимку рясно посипають покриття доріг. Кузов можна покрити воском, днище – антикорозійною сумішшю. Машина повинна бути захищена з усіх боків від агресивних речовин, для чого її варто частіше мити.
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*