Каталог товарів

Цікаві відомості про автомобільні шини

Категорії

Про автомобільні шини, як з'ясовується, можна розповісти чимало цікавих речей. Особливо просунуті автолюбителі можуть сказати, що знають цей момент, і навіть знають той момент. Але, без сумніву, дещо може бути для багатьох дуже корисною інформацією, без знання якої іноді дуже складно прийняти правильне рішення.

  1. Ну от, наприклад, мало хто з нас може відповісти на запитання: якого кольору натуральна гума? Виявляється, натуральна гума білого кольору. Виробники автомобільних шин випускали їх білого кольору протягом перших 25 років. І тільки потім, після проведених досліджень, у гуму стали додавати вуглецю.Вуглець збільшив термін їхньої служби, покращив багато необхідних для експлуатації властивості, а також надав шинам чорний колір.
  2. А ви знаєте, що за рік у всьому світі приходить у непридатність близько 240-250 мільйонів автомобільних шин? Існують такі підприємства, які виробляють асфальт і навіть гній, додаючи певному етапі використану гуму. Виробники нових шин також використовують у технології стару гуму.
  3. У вас є припущення щодо того, яка фірма є найбільшим у світі виробником шин? Якщо у вас є діти, то іграшки компанії Lego, що розвивають, не є для вашої сім'ї чимось невідомим. Ця компанія виробляє понад 300 мільйонів шин для іграшкових машин на рік. Подумайте про масштаби цього виробництва… Отже, Lego по праву належить першість серед компаній, що виробляють автомобільні шини.
  4. Коли ж насправді було винайдено пневматичну шину? Роберт Вільям Томсон, шотландський винахідник, створив її в 1846 році. На жаль, Томсон помер у 1873 році, а його дослідження в цьому напрямі науки були забуті.Другий винахідник, також шотландський, Джон Бойд Данлоп, продовжив справу свого попередника. Він вирішив удосконалити колеса велосипеда свого сина-підлітка у 1887 році. Надів на колеса широкий шланг для поливу водою, герметично з'єднав зрізи та накачав шланг повітрям. Таким чином, його ім'я стало відомо в історії як винахідника пневматичної шини в 1888 році.
  5. Ви знаєте, що таке вулканізація? Це технологічний процес, в результаті якого пластичний каучук з додаванням сірки перетворюється на неймовірно міцну, еластичну та витривалу гуму. Першовідкривачем цього процесу в 1839 є американський винахідник Чарльз Нельсон Гудьір. Цими експериментами з каучуком він займався протягом 9 років, з 1830 року, але досі безуспішно. І ось в один із моментів експериментів суміш випадково випала з форми на гарячу поверхню розігрітої плити. В результаті хімічної реакції утворився міцний шматок гуми з абсолютно приголомшливими якостями. Так розпочався етап вивчення та вдосконалення нової гуми для автомобільних шин.
  6. Ідея постачання автомобіля, що експлуатується, запасними колесами вперше в 1904 році спонукала братів Тома Девіса і Вольтера Девіса винайти запаску, тобто запасне колесо. Це був дуже трудомісткий процес - відремонтувати колесо при проколі шини, коли автомобіль перебуває в русі далеко від центрів автосервісу. Необхідність зняти колесо, зняти з колеса шину, заклеїти її, поставити шину на колесо забирала багато часу. Не кожен водій міг це зробити, та не завжди навколишні умови дозволяли це зробити.Новаторів підтримали на американському та європейському ринках. Американський автомобіль Rambler став першим автомобілем історії, оснащеним запасним колесом.Новаторська ідея отримала таку підтримку у всьому світі, що в деяких автомобілях стали встановлювати навіть два запасні колеса.
  7. Варто відзначити, що, незважаючи на перевагу автомобіля із запасним колесом перед автомобілем без запаски, деякі компанії з виробництва автомобілів вважають пріоритетним зменшення ваги автомобіля без запасного колеса. Такий автомобіль оснащений лише комплектом пристосувань і 
    матеріалів для швидкого ремонту шини в місці події, що відбулася, в результаті якого автомобіль був змушений зупинитися. Так що водієві такого автомобіля необхідно мати в машині комплект одягу для ремонту будь-якої пори року і завжди враховувати для поїздки запасний час для ремонту шини в дорозі. Що ж, це вибір кожного покупця нового автомобіля.
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*