Каталог товарів

Нова рядна шістка Hurricane від Stellantis

Категорії

Від технології батареї до потужних компактних електродвигунів, заголовки, що стосуються електрифікації, нині, здається, є одними з найпопулярніших. Хоча ми беззаперечно зацікавлені в майбутньому електрифікованих силових систем, інженерний подвиг чистого двигуна внутрішнього згоряння — це ковток свіжого повітря. Незважаючи на те, що інші автовиробники мають амбітні цілі щодо переходу на повністю електричну технологію до 2030 року, Stellantis визначив потребу в бензинових двигунах у майбутньому, і мета компанії бути на 50 відсотків електрифікованої в Північній Америці до того часу здається більш реалістичною. І так зустрічайте Hurricane: 3,0-літровий рядний шестициліндровий двигун з подвійним турбонаддувом.

Нова силова установка впишеться в будь-який автомобіль, що зараз продається, з поздовжнім двигуном. В компанії стверджують що Hurricane з’явиться під капотом різних автомобілів марки Stellantis, протягом наступного року, рядний шестициліндровий двигун з подвійним верхнім розподільним валом і прямим впорскуванням буде мати діаметр отвору і хід поршня 84,0 мм. і 90,0 мм. відповідно. Блок і головка циліндрів виготовлені з алюмінію, а його циліндри напилюються за допомогою дугового процесу плазмового перенесення, який додає тонке залізне покриття до стінок циліндра, що, як стверджує Stellantis, заощаджує три фунти порівняно з використанням більш традиційної залізної втулки. Ці показники діаметра і поршня ідентичні потужному 3,0-літровому рядному шестициліндровому двигуну BMW S58, який встановлюеться в марки M, а також дотримується того ж підходу, що кожна турбіна живиться трьома циліндрами, щоб мінімізувати затримку турбо-турбо. Hurricane буде пропонуватися у стандартних і високопродуктивних варіантах.

Стеллантіс каже, що двигун стандартної потужності видаватиме понад 400 к. с. і 450 ньютон-метрів крутного моменту, причому остаточні показники виробництва будуть визначені окремими брендами, які використовуватимуть новий агрегат. Версія меншої потужності має коефіцієнт стиснення 10,4:1, а її впускний заряд піддається тиску подвійними турбінами з наддувом до 1,54 бар перед охолодженням проміжним охолоджувачем вода-повітря. Молодший 3,0-літровий буде розкручуватися до 5800 об/хв і працювати на 87 октановому числі, хоча рекомендується 91.

Версія з високою потужністю розрахована на потужність понад 500 кінських сил і крутизну 475 ньютон-метрів, що порівнює її з найсильнішою шестициліндровою пропозицією BMW. Коефіцієнт стиснення знижено до 9,5:1, щоб забезпечити тиск 1,8 бар, що надходить від більших турбін через впускний впуск з подвійним впуском. Двигун високої потужності має власну головку циліндрів, колінчастий вал, більший проміжний охолоджувач вода-повітря та ковані алюмінієві поршні (порівняно з литими деталями стандартної потужності) і буде розвивати обороти трохи вище, до 6100 об/хв, хоча непогано від славного 7200 оборотів в хвилину, як співає шістка BMW. Щоб створити всю цю чудову потужність, потрібно заливати паливо з октановим числом не нижче А 91.

Ці двигуни будуть використовувати для ряду моделей Stellantis, таких як Jeep Gladiator, Grand Cherokee, Wagoneer, Grand Wagoneer і Wrangler; Ram 1500 і 2500; і Dodge Challenger and Charger. Ми припускаемо, що новий рядний шестициліндровий двигун, з велокою вірогідністю замінить класичний — V-8, який ми полюбили, а також поважний 3,6-літровий V-6 Pentastar.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*