Каталог товарів

Чи потрібно мити шини перед зберіганням?

Категорії
Зміст
  1. Небезпечний бруд
  2. Шампунь та щітки
  3. Не покривати захисними розчинами
  4. Герметичні мішки
  5. Зберігати у сухому місці

Співробітники шиномонтажу при сезонній заміні коліс намагаються швидко обслужити чергу з багатьох клієнтів. Вони ставлять зимові шини і повертають власнику літні покришки з нашаруванням бруду, що накопичилися протягом багатьох місяців експлуатації. Наскільки небезпечний цей бруд? Як з ним краще вчинити?

Небезпечний бруд

Дорожній бруд, що налип на гуму, складається з низки специфічних елементів, які є небезпечними для здоров'я людини. У ній містяться продукти зношування гумової суміші від сотень тисяч автомобілів. Дрібнодисперсні частинки покривають асфальт тонким шаром, накопичуються в його порах і налипають до покришок під дією статичної електрики. Продукти зношування гуми віднесені до речовин четвертого класу небезпеки та занесені до списків канцерогенів, через що покришки заборонено утилізувати на полігонах для побутових відходів та застосовувати не за призначенням поблизу житлових будинків. З них заборонено робити клумби, огорожі та садові скульптури через ризик забруднення ґрунту.

Крім того, у дорожньому бруді є висохлі залишки технічної олії та отруйного антифризу, хімічні речовини від рідини, що омиває, сажа від вантажівок, що чадять, та інші хімікати, що потрапили на асфальт при транспортуванні. Достатньо провести по протектору та по боковинах шини долонею, і на ній залишиться чорний липкий слід цієї отруйної субстанції. Нести все це в будинок, складувати на балконі або в коморі вкрай небажано. Тому, навіть якщо шини не застосовувалися поза дорожнім полотном, і на них немає нашарування мокрої глини, їх необхідно ретельно мити.

Робити це можна на автомийках простою водою з використанням апаратів високого тиску. Добре, що зараз набули поширення автомийки самообслуговування. Достатньо кілька хвилин попрацювати над шинами, щоб гума стала чистою.

Шампунь та щітки

Під час миття не буде зайвим застосовувати миючі засоби та щітки. Однак від автомобільної піни на автомийці краще відмовитись, тому що вона має їдкий лужний склад, який теж шкідливий для здоров'я. Правильніше брати до рук автомобільний шампунь для ручного використання. Терти гуму краще не губкою, а щіткою з довгим ворсом.

Якщо шини знімаються з автомобіля та зберігаються разом із дисками, то миються і диски також.

Відмита за допомогою засобу для чищення автомобільна гума повинна насухо витиратися ганчіркою з мікрофібри. При цьому литий диск не варто обробляти тією ж ганчіркою, що і гуму, тому що вона вже ввібрала дрібнозернистий пил, який дряпатиме поверхню металу ніби абразив.

Не покривати захисними розчинами

Після миття в жодному разі не варто покривати гуму захисними розчинами, тому що боковини та протектор і без того чудово протистоять руйнівним факторам навколишнього середовища. Не слід вдаватися і до хімічного чорніння, тому що при тривалому зберіганні починаються хімічні процеси, і верхній шар гуми розкладається. Виробники шин запевняють, що хімія швидше зашкодить шинам, ніж збереже їх.

Герметичні мішки

Шини краще зберігати у пластикових мішках, причому кожну шину окремо. Після миття шини необхідно просушити. Якщо цього не робити, залишки води збираються всередині шини і при поміщенні в мішок можуть створити всередині вологу атмосферу, що призводить до небажаних наслідків. Вода збирає пил та сприяє утворенню вогнищ розвитку мікроорганізмів.

На ринку стали з'являтись герметичні мішки, які можна щільно запечатати спеціальною застібкою. Перед зберіганням необхідно видалити з мішків повітря. Зробити це можна за допомогою пилососу. Герметична упаковка запобігає температурному випару олій із гумової суміші.

Зберігати у сухому місці

Якщо шини відправляються в гараж або в підсобні приміщення приватного будинку, складувати їх потрібно подалі від джерел тепла. Не можна їх складувати поруч із генераторами, компресорами, обігрівачами, а також з працюючими насосами та вбудованим електрообладнанням. Справа в тому, що ці джерела електромагнітного випромінювання є причиною утворення озону.

Коли контактні щітки електромоторів труться, у котушках формується зона іонізації, що впливає на гуму.

При зберіганні необхідно також захистити шини від попадання води або пари хімічних речовин, таких як розчинники або рідини, що змащують. Якщо ставитися до зберігання шин недбало, то на них залишаються плями, що змінюють консистенцію гумової суміші.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*