Каталог товарів

Чому у салоні з'являється запах бензину?

Категорії
Зміст
  1. Сім причин запаху бензину у салоні
  2. Як позбутися запаху бензину в салоні
  3. Тривале провітрювання
  4. Хімчистка салону
  5. Профілактичні заходи

Запах бензину в салоні – це не лише неприємно, а й небезпечно. Паливна система - ключова в автомобілі, термін служби машини, а також ваша безпека на дорозі залежить від її стабільної роботи. І якщо ви відчули, що в салоні пахне бензином – не відкладайте візит до автосервісу в довгий ящик, записуйтесь на діагностику якнайшвидше. Причин появи запаху бензину в салоні багато, у цій статті ми перераховуємо основні, а також даємо прості, але рекомендації щодо його нейтралізації власними силами, якщо нема можливості їхати в автосервіс на діагностику в найближчі кілька годин або днів.

Сім причин запаху бензину у салоні

  1. Теча під капотом

Це ознака досить небезпечної несправності, яку усувати краще в автосервісі. Коли у машини підкапотна паливна система на видноті, достатньо оглянути магістралі та паливний фільтр. Часто бензин просочується у місцях з'єднання патрубків зі штуцерами. Перевіряйте наявність течі при вимкненому двигуні внутрішнього згоряння.

  1. Розгерметизація паливного бака

У 90% випадків причина запаху бензину в салоні – теча у паливному баку. Її буває складно знайти і усунути, тому що часто кріпильні елементи наглухо приржавіли. В цьому випадку не варто намагатися спиляти їх болгаркою або шукати течу далі. Краще якнайшвидше їхати в автосервіс і проводити комп'ютерну діагностику.

  1. Розхитана горловина та кришка бензобака

Ці деталі бензобака зношуються у процесі тривалої експлуатації, що цілком природно. Але діагностувати цю несправність складно, оскільки доступ до візуального огляду обмежений. Іноді зносу може і не бути, причиною всьому - ущільнювальна прокладка, що прогнила, на кришці горловини бензобака.

  1. Проблеми з абсорбером

Зношений вугільний фільтр, розгерметизація в місцях приєднання шлангів, зігнутий патрубок вентиляційної гілки, закупорка в системі вентиляції бензобака - все це веде до появи запаху. Абсорбер потрібно демонтувати, почистити, помити, перевірити на герметичність та встановити знову. Якщо не допомогло, треба його замінити.

  1. Погано зафіксований датчик рівня палива

Цей поплавець кріпиться до бензобаку та герметизується прокладкою. У деяких автомобілях він убудований в бак в одному модулі з бензонасосом. Якщо деталь закріплена неправильно або встановлена ​​на прокладці поганої якості, рано чи пізно в салоні точно запахне бензином. Рішення просте – перевірити фіксацію датчика.

  1. Знос ущільнювальних кілець на форсунках

Ці кільця не пропускають назовні паливну суміш, яка надходить у камери згоряння під високим тиском. Коли кільця зношуються, бензин розжарюється у місцях встановлення форсунок, а потім потрапляє до салону через вентиляцію. Визначається проблема при запущеному двигуні. Міняти кільця та перевіряти мотор потрібно в автосервісі.

  1. Неякісний ремонт паливної системи

Автовласники, які звернулися до гаражних майстрів, ризикують отримати паливну систему, відновлену за допомогою герметика, холодного зварювання та суперклею. Всі ці "замазки" бензин швидко розчиняє. Щоб усунути проблеми в паливній системі, звертайтеся до перевіреного автосервісу та використовуйте якісні розхідники.

Усі перелічені причини можуть бути як окремо, так і у поєднанні. Головне, що ви маєте зробити при виявленні запаху бензину в салоні, перевірити стан паливної системи в умовах автосервісу. Не можна ризикувати і продовжувати їздити на машині з проблемами. Це може призвести до величезних витрат на ремонт і купівлю нових запчастин.

Як позбутися запаху бензину в салоні

Часто запах відчувається під час руху машини. У такому разі потрібно швидко зупинитися, провітрити салон, постаратися визначити джерело запаху та усунути несправність. Якщо зробити це не вдається, а після провітрювання запах у салоні з'являється знову, варто записатись на діагностику в автосервіс.

Нижче наведено кілька працюючих способів усунення запаху бензину в салоні, які можуть бути вам корисними.

Тривале провітрювання

Відкрийте всі дверцята і дайте запаху вивітритися протягом доби. Також винесіть із салону та багажника автомобіля предмети, які могли просочитися парами бензину. Часто саме такі нехитрі дії допомагають позбутися запаху назавжди і не шукати інших причин.

Хімчистка салону

Це найефективніший спосіб боротьби з будь-якими неприємними запахами, включаючи бензин. Так, обходиться недешево, але її не потрібно робити надто часто. Якісна хімчистка упорядкує салон авто – продезінфікує, очистить від забруднень і запахів, оновить зовнішній вигляд.

Профілактичні заходи

Якщо з паливною системою все гаразд, а запах бензину все одно є, то можна помістити в салон машини на кілька діб мелену каву, активоване вугілля або харчову соду. Ці народні лайфхаки справді працюють. Навіть стійкі запахи надовго зникають. А що вам точно не допоможе, так це використання ароматизаторів та освіжувачів. Вони не усувають проблему, а лише маскують на нетривалий час.

Запах бензину в салоні – не привід панікувати, але й не привід заплющити очі. Можливо, причина банальна, і ви самі усунете її. Але трапляється і так, що пахне бензином при серйозних несправностях вузлів паливної системи. Краще перестрахуватися і після діагностики переконатися, що все добре, ніж витрачатися на ремонт та покупку запчастин.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*