Каталог товарів

Як підготувати автомобіль до весни?

Категорії

Низькі температури негативно впливають на загальний стан автомобіля: шланги та прокладки тріскаються, втрачають еластичність, кузов під впливом реагентів та солі розсипається від корозії. Тому сезонна підготовка автомобіля є невід'ємним та важливим процесом, забувати про який не можна в жодному разі. 

Запам'ятайте ці прості правила:

  • Вимийте автомобіль та проведіть хімчистку салону. Очистіть кузов від залишків реагентів і просушіть килимки, щоб унеможливити корозію.
  • Огляньте кузов на наявність сколів та пошкоджень. Будь-яка подряпина в майбутньому призводить до іржі. Навіть найменше пошкодження необхідно усунути. Діагностика автомобіля на підйомнику дозволяє більш ретельно перевірити стан арок, підвіски та днища.
  • Перевірте та відрегулюйте, якщо необхідно, розвал-сходження. Від точності кутів установки коліс залежить керованість та Ваша безпека.
  • Не нехтуйте технічним обслуговуванням та вчасно змінюйте масло та масляний фільтр. Заміна провадиться відповідно до регламенту (пробіг або термін експлуатації). При обслуговуванні обов'язково варто перевірити та по необхідності замінити, салонний, паливний та повітряний фільтри.
  • Заряд АКБ є важливим пунктом сезонної підготовки. Вчасно заряджений акумулятор гарантує надійність при холодному пуску та служить набагато довше.
  • Обов'язково перевірте стан гальмівної системи: можливо, настав час міняти колодки або гальмівні диски.
  • Фінальним акордом у сезонній підготовці виступає зміна гуми. «Перевзувайтесь», коли встановиться тепла та суха погода. Перевірте балансування та відрегулюйте тиск у шинах.

Ці прості рекомендації дозволять Вам продовжити термін експлуатації автомобіля та насолоджуватись комфортними поїздками. Від технічного стану автомобіля безпосередньо залежить безпека Вас та Вашої родини.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*