Каталог товарів

Найкращі поради для автомобілістів

Категорії
Зміст
  1. Як заощадити гроші на митті автомобіля
  2. Якщо клеми на акумуляторі заіржавіли
  3. Якщо автомобільні килимки стали непридатними
  4. Якщо двірники перестали якісно очищати скло
  5. Як очистити диски від чорного нальоту
  6. Як повернути гумі на колесах чорний колір
  7. Тиск у шинах автомобіля це важливо
  8. Як зменшити витрату палива автомобілем

Автомобіль допомагає вирішувати питання пересування, одночасно підвищуючи рівень життєвого комфорту. Саме цим, насамперед, приваблює автомобіль, що спонукає дедалі більше людей ставати до лав автолюбителів. Початківцем бути важко, але може бути простіше, якщо водій пам'ятатиме про деякі поради та користуватиметься ними.

Як заощадити гроші на митті автомобіля

Після того, як ви помили свій автомобіль (на автомийці або власними силами), не поспішайте їхати на машині. Візьміть звичайний жіночий кондиціонер для волосся та нанесіть його на поверхню кузова. Зачекайте приблизно 5 хвилин та змийте його з поверхні. Це додасть чудовий блиск кузову машини, не завдавши при цьому хімічної шкоди лакофарбовому покриттю автомобіля. Крім цього, дана процедура допоможе не тільки найкраще відштовхувати воду від поверхні кузова, але і збільшить сам інтервал між миттям автомобіля, що безумовно допоможе вам заощадити на цьому гроші.

Якщо клеми на акумуляторі заіржавіли

Якщо у вас заржавіли на акумуляторі клеми, то немає потреби в незнанні звертатися за допомогою в автосервіс, який може усунути цю корозію на клемах за пристойні гроші. Щоб легко і просто самому усунути іржу з акумуляторних клем вам необхідно купити в продуктовому магазині банку напою "Кока-Коли" та залити нею клеми. Після чого треба почекати 30 хвилин та витерти усі клеми до сухого стану чистою ганчіркою. Також є й інша альтернатива цій процедурі. Це використання звичайної води та концентрованої соди, сумішшю якої ви можете залити заржавілі клеми і залишити їх у такому вигляді на 15 хвилин. Після цього також треба все це змити простою водою і протерти до сухого стану чистою ганчіркою. Треба пам'ятати про те, що іржа на клемах акумулятора може призвести до передчасної відмови запуску двигуна.

Якщо автомобільні килимки стали непридатними

Якщо автомобільні килимки у вашому автомобілі прийшли в непридатність, то немає необхідності купувати нові спеціальні дорогі авто-килимки. Ви можете на цій покупці заощадити, купивши інші, відповідного розміру, килимки в магазині, які зазвичай продаються для домашніх потреб. Перш ніж купувати звичайні килимки в магазині у відділі килимів, заміряйте автомобільні килимки у своїй машині, щоб купити потрібного і відповідного розміру килимок, уникнувши таким чином надалі проблем з тим, що новий килимок водія при невідповідності його з розміром може зачіпати педаль газу автомобіля.

Якщо двірники перестали якісно очищати скло

У тому випадку, коли склоочисники на двірниках перестали добре очищати лобове скло автомобіля, не поспішайте їх викидати та купувати нові щітки склоочисника. Часто трапляється, що в процесі експлуатації на щітках утворюється хімічний наліт, який не дає щіткам досить чисто очищати поверхню лобового скла. Цей наліт, що скупчився на щітках, можна легко видалити за допомогою спирту і леза для гоління, зчистивши таким чином весь цей наліт. Якщо ж цей спосіб не допоміг, то тоді вже можна замінити щітки, що зносилися, на нові.

Як очистити диски від чорного нальоту

При утворенні на ваших колісних дисках чорного немає необхідності терміново їхати на машині на автомийку для очищення нагару на дисках від колодок. Для того, щоб видалити цей чорний наліт, треба взяти звичайну олію та нанести її тонким шаром на автомобільні диски, які покриті чорним нагаром. Після цього необхідно почекати 10 хвилин і протерти поверхню дисків чистою ганчіркою. Для зручності можна налити соняшникову олію в якусь невелику пляшку з розпилювачем. Зауважте, що на дисках залишиться непомітний прозорий шар олії, який захищатиме диски від швидкого забруднення і в подальшому допоможе повторно з легкістю зняти шар бруду або нагару, що накопичився, вже без використання додаткових засобів.

Як повернути гумі на колесах чорний колір

Коли гума на автомобілі втратила свій насичений чорний колір, то немає такої необхідності звертатися на автомийку, щоб повернути початковий чорний колір гумі, витративши при цьому свої особисті гроші. Купуйте в будь-якій аптеці рідкий гліцерин, нанесіть його на губку, а далі протріть із зовнішнього боку гуму своєї машини. Вона набуде заново насиченого чорного кольору і зовні ні чим не відрізнятиметься від нових шин.

Тиск у шинах автомобіля це важливо

Слідкуйте за тиском у шинах свого автомобіля. Підтримка потрібного тиску в них дозволить заощадити чималі гроші на тому ж паливі, оскільки невідповідність тиску в шинах, що рекомендується виробником, тягне за собою різке збільшення витрати палива автомобіля. Це пов'язано саме з тим, що перекачані або спущені колеса створюють автомобілю додатковий опір при розгоні або при гальмуванні, а це збільшує навантаження на двигун машини.

Як зменшити витрату палива автомобілем

Ще одна проста порада для автомобілістів, яка пов'язана зі зменшенням витрати палива машиною. Порада така: не розганяйтеся до більше, ніж  90 - 100 км/год, тому що при збільшенні цього порога швидкості стрімко починає зростати аеродинамічний опір повітря, який дуже збільшує витрату палива автомобілем.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*