Каталог товарів

Поради щодо експлуатації автомобіля восени

Категорії
Зміст
  1. Світлові прилади
  2. Щітки склоочисників та склоомивач
  3. Акумуляторна батарея
  4. Скло
  5. Салонний фільтр
  6. Ходова частина та гальмівна система
  7. Сезонна заміна шин

Кожна нова пора року вносить у керування автомобілем свої нюанси. Осінній період – непростий час для автолюбителів. Коли осінь на повну силу набуває чинності, і погода різко змінюється навіть протягом одного дня, дуже важливо приділити особливу увагу до догляду за вашим автомобілем та безпечному водінню.

Світлові прилади

Щодня світла пора доби скорочується на кілька хвилин, тому восени актуально приділити особливу увагу світловим приладам автомобіля. Необхідно перевірити справність ламп ближнього, далекого світла, габаритів та денні ходові вогні. Бажано також перевірити та відрегулювати світлові пучки фар, щоб забезпечити безпеку руху для самого себе та не створювати проблем із видимістю іншим учасникам руху.

Щітки склоочисників та склоомивач

Восени особливе навантаження лягає на склоочисники та склоомивачі, оскільки дощі часом не припиняються тижнями. Тому, якщо ви давно не міняли щітки склоочисників, зробити це напередодні осені саме той час. Нагадуємо і про те, що час замінити воду в бачку рідини, що омиває, на оригінальну незамерзаючу рідину.

Акумуляторна батарея

Не повністю заряджена акумуляторна батарея має знижену щільність електроліту, а з настанням холодної погоди ця щільність значно зменшується. В результаті вранці може просто не запуститися стартер, тому восени особливо важливо тримати рівень заряду акумулятора на максимумі.

Скло

Майже кожен автомобіліст восени стикається з такою проблемою, як запотівання скла. Причина цього явища у підвищеній вологості повітря в салоні автомобіля. Джерелами вологи можуть бути:

  • витоки в системі опалення салону;
  • вода на салонних килимках;
  • брудний чи мокрий салонний фільтр.

Салонний фільтр

Восени салонний фільтр в автомобілі досить швидко забивається опалим листям та іншим сміттям, а це може призвести до погіршення роботи системи вентиляції та опалення автомобіля. Обов'язково перевірте та при необхідності замініть салонний фільтр.

Ходова частина та гальмівна система

Особливо важливо перевірити ходову частину та гальмівну систему. Навіть за легкого гальмування на мокрій або слизькій дорозі найменші несправності можуть виявитися вкрай небезпечними. Також причиною занесення або відведення убік може бути нерівномірне зношування протектора шин або різниця тиску в шинах. До речі, цим моментам важливо приділяти особливу увагу не тільки напередодні осені.

Сезонна заміна шин

Фахівці рекомендують міняти літні шини на зимові, коли температура за вікном опускається нижче за позначку +4°C.

Під час шиномонтажу фахівці автосервісу також відрегулюють тиск у шинах, здійснять балансування, а також перевірку кутів установки коліс. Під час похолодання віддавайте перевагу плавній манері їзди без різкого гальмування – це дозволить подовжити експлуатацію гуми.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*