Каталог товарів

Три проблеми з електрикою, які виникають восени

Категорії

Опади всіх видів, вогкість, сіль, вода та заморозки - найхитріші вороги автомобіля, які найчастіше працюють непомітно, але необоротно. У жовтні, коли змінюються погодні умови, а вночі температура переходить через «нуль», машина може важко заводитися або несподівано глухнути.

Приводи та електронні датчики дуже вразливі у вологу пору року. Збої в електриці впливають на інші компоненти, відповідальні за безпеку транспортного засобу. Крім того, при настанні перших осінніх холодів автовласники стикаються з вікнами, що запотівають, проблемами з фарами, пічкою, що відмовляє, і безліччю інших дрібних поломок. Тому перед холодним сезоном автомобіль обов'язково слід продіагностувати та підготувати.

Висока напруга та перегорілі запобіжники

Восени особливої ​​уваги вимагають високовольтні дроти, несправності яких за високій вологості загрожують перебоями у роботі двигуна. Якщо на дротах є пошкодження або тріщини, їх потрібно замінити, не чекаючи на проби та замикання. Багато сучасних автомобілів вимагають спеціального інструменту для доступу до проводів та деяких навичок для їх заміни.

Якщо автомобіль забезпечений «важкими» для електроустаткування опціями, як, наприклад, підігрів дзеркал, сидінь та вітрового скла, електроприводами люка, сидінь або багажника, їх проводку також варто перевірити. Сильно насторожити повинна і часта заміна запобіжників - явна ознака того, що з проводкою не все гладко.

Не варто забувати про справність контрольних приладів та лампочок. Їхня правильна робота запобіжить більш серйозним порушенням у роботі складних систем автомобіля. Самостійно перевірити їх складно, краще використовувати спеціальне обладнання станції сервісного обслуговування.

Проблеми з акумулятором та генератором

Осінь - час холодних ночей і заморозків, і саме в цей час потрібно з особливою увагою поставитися до акумулятора. У випадку з новим буде достатньо провести профілактичну зарядку, а ось старий акумулятор з виснаженим ресурсом краще замінити, інакше одного ранку машина просто не заведеться.

Оцінити стан батареї допоможе елементарний тест за допомогою вилки навантаження або спеціалізованих пристроїв. Це майже обов'язкова процедура для машин, які провели все літо на дачі та майже не експлуатувалися.

Слід заздалегідь перевірити, наскільки добре працює пічка, тому що її несправність у холодну погоду може стати дуже неприємним сюрпризом. Звук роботи вентилятора обігрівача має бути рівним, оберти стабільними. Запотівання скла може вказувати на несправність системи рециркуляції повітря в салоні.

Склоочисник теж повинен працювати рівномірно, а щітки не повинні залишати розводи на склі. Зношені щітки слід замінити. Нестабільна робота склоочисника та інших пристроїв може свідчити про проблеми з генератором.

Несправності системи зовнішнього освітлення

Фари, ліхтарі та поворотники повинні бути герметичні та справні. Якщо фари постійно перебувають у запотілому стані, це обов'язково призведе до окислення контактів та перегорання лампочок. Дзеркальний відбивач фар також уразливий до води. Тому ущільнювачі фар повинні забезпечувати їм ідеальну герметичність. Перевірити освітлення будь-який механік може як на власні очі, так і за допомогою діагностичних систем.

Світловий пучок фар варто перевірити та відрегулювати перед осіннім сезоном, щоб потім у поганих дорожніх умовах не зіткнутися з поганою видимістю та не сліпити зустрічні авто. І саме восени особливо важливою стає справність протитуманних фар. На багатьох моделях їх також можна налаштовувати: протитуманки мають світити низько, освітлюючи дорогу безпосередньо під туманом.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*