Каталог товарів

Як добитися того, щоб сніг не налипав на двірники автомобіля?

Категорії
Зміст
  1. Уважне відношення
  2. Силіконове мастило
  3. Двірники з підігрівом
  4. Зимові двірники

У сильні морози снігопади найнебезпечніші. Сніг не встигає розтанути на лобовому склі та пагорбами налипає на щітки склоочисників. Частина снігу розмокає під впливом системи обігріву скла та прилипає не лише до гумових скребків, але й до каркасу, перешкоджаючи роботі двірників. Щітка втрачає функціональність, і скло швидко покривається розводами. Як можна захиститися від такого ефекту та покращити видимість через лобове скло?

Уважне відношення

Часто водії припускаються помилок при експлуатації щіток склоочисників. Наприклад, вранці після пережитої відлиги або крижаного дощу двірники примерзають до скла і покриваються крижаною кіркою. Автомобілісти іноді легко відривають їх від поверхні, що веде до сильного пошкодження гумового скребка. З'являються надриви та вищірби на робочій поверхні, в які легко проникає вода. При замерзанні ушкодження стають точками кристалізації для льоду. Тому для збереження двірників найкраще дочекатися, поки система опалення розморозить лід на склі і звільнить щітку без надання сильних фізичних впливів.

Деякі автовласники, щоб запобігти нічному замерзанню щіток, відгинають їх від лобового скла. Але не у всіх сучасних іномарок є така можливість через капот, що нависає над щітками. Однак у кожній машині є так званий сервісний режим. Якщо вимкнути запалення та перевести підрульовий перемикач у друге положення роботи, то щітки піднімуться та зупиняться у верхньому положенні. Цей режим можна використовувати для запобігання примерзанню, оскільки вода, що конденсується на щітках, буде стікати вниз.

Силіконове мастило

Щітки необхідно обробити так званим силіконовим мастилом, яке призначене для витіснення вологи з будь-яких поверхонь. Можна наносити її на каркас та на гумовий скребок. Головне - не використовувати мастило занадто рясно, щоб воно не потрапило на лобове скло автомобіля і не наробило розводів. Мастило заповнить всі мікроушкодження гуми і буде перешкоджати попаданню в них вологи. Крапельки скочуватимуться зі щіток, залишаючи їх сухими, і утворення льоду помітно скоротиться. Мастило може працювати кілька днів, поки не зійде під дією снігу та води.

Двірники з підігрівом

Ці пристрої підключаються до бортової мережі автомобіля і працюють за рахунок електроенергії від штатного генератора. Щоправда, ефективні вони лише за нульових температур. При -5 і тим більше при -15 градусах щітки з обігрівом не справляються з морозним повітрям і не можуть розтопити крижані згустки на гумових скребках. Не можуть вони розтопити також великі нашарування льоду, що призводять до примерзання щіток до скла.

Зимові двірники

Для зими виготовляються спеціальні щітки, приховані у великий кожух, який повинен запобігати попаданню всередину притискного механізму снігу та води. Така щітка має спеціальний обтискний упор із коромислами, які забезпечують гарне прилягання гумового скребка до скла. Чим довше щітка залишається без води, тим ефективніше вона працює. Однак рано чи пізно вода проникає всередину, і тоді при нічному замерзанні очистити закриту кожухом щітку важко. Тому такі щітки після активного використання в час снігопадів можна знімати і відносити додому просушитися в теплі, щоб запобігти утворенню всередині них льоду.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*