Каталог товарів

Як прибирати плями від комах із лобового скла автомобіля?

Категорії
Зміст
  1. Засохлі комахи
  2. Солодка газована вода
  3. Засіб для миття підлоги
  4. Уайт-спірит
  5. Шар мила
  6. Спеціалізовані засоби

Літні дороги менше забруднені влітку, ніж узимку, тому кузов автомобіля не дуже сильно брудниться. Проте влітку трапляються інші неприємності. При поїздках за місто на високій швидкості передня частина кузова обліплюється комахами, плями від яких погано змиваються на безконтактних мийках. Брудні розводи на вітровому склі перекривають огляд водієві, а забруднені бампер і хромовані частини решітки радіатора псують зовнішній вигляд автомобіля. Якщо їх вчасно не видалити, то плями засохнуть і перетворяться вже на велику проблему. Якими засобами можна це зробити, не вдаючись до допомоги автомийки?

Засохлі комахи

Навіть нетривала подорож через літні поля на високій швидкості призводить до забруднення передньої частини машини. Комахи, метелики, жуки і бабки, що розбилися, залишають непристойні плями, які швидко висихають під потоками теплого повітря. Чекати відвідування мийки безглуздо, тому що вже надвечір ці плями перетворяться на тверді нарости, що в'їлися в лакофарбове покриття. Видаляти їх доводиться спеціальними хімічними засобами. Тому для збереження краси кузова машини краще не зволікати з видаленням плям. Використовуючи підручні засоби, можна періодично змивати плями з кузова до того моменту, коли вони застигнуть в твердий шар.

Звичайне омивання з поверхнево-активними речовинами і тим більше вода з-під крана не настільки ефективні, як хотілося б бачити. У польових умовах можна спробувати комбінувати воду з іншими побутовими засобами.

Солодка газована вода

Універсальним засобом для автомобілістів є солодка газована вода. З її допомогою видаляють іржу, чистять ковпаки коліс, натирають гуму шин, очищають клеми акумулятора та роблять інші дії. Комах із її допомогою теж можна змивати. Кислоти, що містяться в напої, допомагають боротися із засохлим біоматеріалом. Але після цього машину доведеться ретельно обмити звичайною водою, щоб прибрати цукор, що міститься в лимонаді. Втім, для очищення можна також використовувати газувану воду без цукру.

Засіб для миття підлоги

Позбутися комах найкраще допомагає побутовий засіб для миття підлог, який розводиться у відрі з теплою водою. За допомогою губки та ганчірки можна помити кузов, а також лобове скло.

Якщо комахи вже засохли, то можна рясно намочити покривало з натуральної тканини у водному розчині засобу для миття посуду або підлоги і розкласти його на капоті та інших забруднених місцях автомобіля, а для вірності полити мильною водою.

Мокре покривало повинне лежати на машині кілька годин у тіні або всю ніч, після чого розмоклі плями легко видаляються водою та простою м'якою ганчіркою.

Уайт-спірит

Якщо стерти плями потрібно терміново, наприклад, для того, щоб під'їхати до якогось важливого об'єкта для зустрічі важливої ​​людини, то допоможе побутовий розчинник уайт-спірит. Цей засіб застосовують у лакофарбовій промисловості для розведення олійних фарб, алкідних емалей та приготування лаків, а також мастик. Уайт-спірит за складом схожий на гас і іноді навіть замінює його як паливо в пальниках та старих лампах. Він добре розчиняє не тільки біологічні плями, але й сліди нафтових фракцій, рослинні олії та жири. Після очищення забруднених ділянок його необхідно змити великою кількістю води.

Шар мила

Перед далекою дорогою необхідно підготувати автомобіль для зустрічі з комахами. Передню частину кузова, край капота та бампер досвідчені водії натирають мильним розчином. Приготувати його легко. Спочатку цілий шматок господарського мила треться на кухонній тертці і розчиняється в літрі води. Склад ретельно розмішується палицею до отримання однорідної маси та заливається у відро. Далі він наноситься на проблемні ділянки кузова машини товстим шаром. Після висихання утворює захисну плівку. Коли після поїздки бампер і ніс автомобіля покриваються плямами від комах, мильна кірка просто змивається водою з керхера разом з брудом, що налип на неї.

Змити мило можна навіть водою з ганчіркою. Щоправда, занадто старатися і натирати кузов не варто. Висохлі частки комах є абразивом, який при сильному терті псує лакофарбове покриття кузова.

Спеціалізовані засоби

Якщо всі перераховані засоби та способи не допомагають, то по дорозі можна заїхати до найближчого автомагазину та вибрати якийсь спеціалізований засіб для очищення кузова. Вони продаються в балончиках із розпилювачем. В інструкції із застосування вказано, що після розпилення потрібно почекати 2-3 хвилини, потерти забруднення губкою та змити наліт водою з автошампунем.

Хімічні засоби також можна додати в бачок склоомивача з розрахунку 10-15 мл на 1 літр води. Тоді плями від комах можна змивати з лобового скла під час руху машини.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*