Каталог товарів

Якщо примерзли гальмівні колодки

Категорії
Зміст
  1. Коли можливе примерзання колодок
  2. Як уникнути примерзання гальмівних колодок
  3. Як можна швидко вийти із цієї ситуації
  4. Робимо висновки

Зимовий період складний і підступний для автолюбителя, і ніхто не застрахований від однієї дуже неприємної зимової проблеми - це гальмівні колодки, що примерзли. Справа в тому, що за певних умов взимку може статися безглузда ситуація, коли треба їхати, а задні колеса не крутяться, вони намертво скуті замерзлою гальмівною системою, причому це може статися як з одним колесом, так і відразу з двома.

Коли можливе примерзання колодок

  1. Проїзд водяною перешкодою

Зима мінлива, то плюс, то мінус, і коли ви рухаєтеся сирою дорогою, волога потрапляє в гальмівний механізм, накопичується в ньому, а після постановки автомобіля на гальмо стоянки успішно замерзає і приковує гальмівні колодки до диска, так як надвечір температура може опуститися нижче нуля.

  1. Поява конденсату

При активному використанні гальмівної системи гальма нагріваються, що призводить до появи конденсату, який може приморозити колодки до гальмівного диска.

  1. Тривала стоянка

При тривалій стоянці в сильний мороз колодки можуть примерзнути до диска, а якщо ще були стрибки температури навколишнього середовища, то шанс цієї неприємності збільшується.

Як уникнути примерзання гальмівних колодок

  1. Найголовніше і просте, що водій може зробити, щоб уникнути примерзання гальмівної системи, це не ставити автомобіль на гальмо стоянки, а поставити його «на швидкість».
  2. Перед встановленням автомобіля на стоянку просушити гальма, для цього необхідно кілька разів на швидкості 20-30 км/год натиснути на педаль гальма, щоб «просушити» гальма і лише після цього ставити автомобіль на ручник.
  3. При залишенні автомобіля на стоянці на тривалий термін не використовувати гальмо стоянки, а ставити автомобіль «на швидкість».

Як можна швидко вийти із цієї ситуації

  1. Спробувати зірвати автомобіль, тобто різко почати рухи автомобіля вперед або назад, іноді рух назад допомагає краще, тому що на задні колеса під час руху заднім ходом навантаження більше.
  2. Скористатися гарячою водою. Саме гарячою водою, а не окропом, можна відлити замерзлі гальма, сигналом цього буде клацання. Тільки після успішної спроби необхідно відразу «просушити» гальма!
  3. Відігріти гальма за допомогою вихлопної труби. Надягнувши гнучкий шланг на вихлопну трубу, інший кінець направити на колодки. Тепле повітря, що виробляється двигуном, без сумніву здатне розморозити гальма.

Робимо висновки

Зима підступна та непередбачувана. Але зимових безглуздих ситуацій можна уникнути, якщо заздалегідь про них знати і бути готовим вирішувати їх. Успіхів на дорогах!

 

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*