Каталог товарів

Заряджання автомобільного акумулятора

Категорії

Щоб зарядити автомобільний акумулятор, його не потрібно обов'язково демонтувати з автомобіля. У той же час обов'язковою є операція від'єднання від акумулятора позитивного та негативного кабелів.

Далі наводимо алгоритм або сукупність дій виконавця для виконання даного завдання:

  • Насамперед визначаємо кількість електроліту в акумуляторі, тобто його рівень за висотою. Якщо його недостатньо, то доливаємо потрібну кількість, використовуючи дистильовану воду.
  • Якщо завдання перед виконавцем поставлено в зимовий період, тобто якщо акумулятор заморозився разом з усім вмістом, необхідно створити умови для розморожування або розморожування.
  • Далі необхідно скористатися викруткою відповідного розміру, якою слід витягнути пробки з акумулятора, а потім встановити їх на отвори для затоки. Це потрібно зробити для того, щоб кислота не випорскувалась, а гази, що утворюються під час зарядки, легко виходили з акумулятора.
  • Для заряджання акумулятора необхідно використовувати силу струму не більше 10% від ємності акумулятора. Тобто, сила струму заряджання повинна бути не більше 6,5 А для акумулятора ємністю 65 Ач.
  • Необхідною умовою заряджання автомобільного акумулятора є проведення процесу з відкритим капотом у тому випадку, якщо акумулятор вмонтований, і, у будь-якому випадку, виключно у приміщенні, що добре вентилюється.
  • Безперечно, для заряду акумулятора необхідно з'єднати негативні контакти акумулятора та зарядного пристрою та позитивні контакти акумулятора та зарядного пристрою.
  • Акумулятор вважається зарядженим, коли активне виділення бульбашок газу спостерігатиметься у всіх осередках.
  • Після заряджання акумулятора необхідно перевірити кількість або рівень електроліту. Якщо його кількість зменшилася, потрібно обов'язково долити дистильовану воду.
  • Наступна дія дуже важлива для перевірки справності акумулятора. Слід перевірити щільність електроліту за допомогою ареометра у всіх осередках акумулятора. Якщо хоча б в одному з осередків щільність нижче хоча б на 0,04 г/см3 (у всіх – 1,29, а в одному – 1,25 і нижче), це свідчить про те, що акумулятор несправний та потребує заміни.
  • Через 25-30 хвилин після заряджання акумулятора слід закрутити або вставити пробки. Цей проміжок часу потрібен для того, щоб утворений газ повністю вийшов з електроліту.

Це важливо! Кожному автолюбителю потрібно знати, що при вимкненому акумуляторі двигун автомобіля працювати не повинен. Інакше неминуче пошкодження електрообладнання автомобіля.

Насамкінець хотілося б відзначити, що процес зарядки акумулятора є архіважливим для збереження здоров'я автомобіля. Тому, якщо ми не готові самостійно провести таку операцію, краще звернутися до спеціалізованої фірми – автосервісу, в якому фахівці зроблять це грамотно і без ускладнень.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*