Каталог товарів

Як замінити свічки запалювання?

Категорії
Зміст
  1. Причини заміни свічок
  2. Покрокова заміна
  3. Тепер робимо все покроково
  4. Огляд вивернутих свічок
  5. Встановлення нових свічок

Приблизно кожні 30 тисяч кілометрів пробігу рекомендується заміна свічок запалювання. Такий регламент, але часто буває так, що замінити їх доводиться раніше, якщо сталася поломка в дорозі, або за відсутності автосервісу. Наприклад, дуже далеко знаходиться ближній сервіс. Може здатися, що це дріб'язковий ремонт, але якщо не дотримуватися певних правил і не дотримуватися певної обережності, то можна сильно ускладнити ситуацію і збільшити вартість ремонту.

Причини заміни свічок

Про те, що свічки стали працювати неправильно, може сказати втрата потужності двигуна, нестабільний холостий хід, висока витрата палива. За кольором скрученої спідниці свічки можна визначити виникнення інших несправностей роботи мотора. Наприклад, чорна спідниця говорить про те, що в камеру потрапляє масло та згоряє. Масло може потрапити або через маслознімне кільце на поршні, або через ковпачок на клапанах. Необхідно вжити заходів щодо усунення такої несправності, доки не сталися інші, серйозніші поломки. За кольором свічок можна припустити, збагачена горюча суміш або збіднена, а також дізнатися якість бензину, яким ви користуєтеся.

Покрокова заміна

Насамперед приступайте до ремонту після остигання автомобіля, якщо ви щойно приїхали. Це потрібно, щоб не обпектися. Приготуйте спеціальний ключ для свічок. Свічковий ключ повинен мати магніт в голівці або інший тримач свічки, а також подовжувач, оскільки свічка зазвичай сидить глибоко в голівці.

Тепер робимо все покроково

  • Необхідно зняти декоративний кожух двигуна за його наявності.
  • Потім вимикається роз'єм із котушки запалювання тієї свічки, яку потрібно зняти.
  • Відвертаємо болт кріплення та плоскою викруткою витягуємо котушку.
  • Оглядаємо колодязь, куди поміщається свічка. Там може бути масло або сміття. Потрібно масло витерти ганчіркою, сміття продути стисненим повітрям.
  • Далі беремо свічковий ключ і обережно вивертаємо свічку. Дістаємо її так, щоб вона не впала назад у колодязь. Особливо остерігайтеся пошкодити свічку, наприклад, розламати. Якщо уламки потраплять в отвір, їх буде важко дістати, а якщо вони проваляться всередину, тобто в камеру згоряння, доведеться знімати голівку. На новій машині при першому відкручуванні може знадобитися пристойне зусилля.
  • Буває так, що не виходить дістати свічку з глибокого колодязя, можна взяти котушку і надіти хвостовик котушки на свічку і таким чином дістати її.

Огляд вивернутих свічок

Перш ніж встановлювати нові свічки, варто уважно оглянути вивернуті.

Червоний або помаранчевий колір ізолятора говорить про якість палива, в ньому є присадки, що шкодять двигуну, і заправку потрібно змінити.

Білий наліт - ознака збідненої суміші, причини якої можуть бути різними, це окрема тема. Найкращим варіантом будуть чисті електроди та ізолятор без нальоту.

Встановлення нових свічок

Тепер можна розпочати встановлення нових свічок. У зворотньому порядку слідуємо покроково, але при цьому варто знати, що не можна закручувати свічку із зусиллям, не по різьбленню, тому не користуйтесь коміром при наживленні на самому початку закручування. Не докладайте надмірних зусиль при затягуванні свічки, але не варто і недотягувати її. Якщо свічка недотягнута, вона може мимоволі вивернутися і з величезною швидкістю вилетіти з гнізда. Якщо перестаратися – можна згорнути різьблення за дуже сильного затягування.

Залишається встановити котушки та приєднати дроти, встановити декоративний кожух двигуна за його наявності.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*